declarat un cas de rabia a frança

image002

Us comuniquem l’avís sobre l’existència d’un cas de ràbia declarat a França que ens ha fet arribar el Servei de Prevenció en Salut Animal del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya.

Segons la informació rebuda, la font del cas de ràbia ha estat l’entrada irregular al país veí d’un gos de raça Bull Terrier. Introduïda il·legalment a França des d’Hongria a finals del 2014 i sense respectar la normativa sobre els desplaçaments dels animals de companyia, posteriorment la mascota va viatjar a Algèria amb els seus propietaris. Durant l’estada del gos en quarantena, a la seva tornada a França, s’ha detectat la ràbia. Al llarg d’aquest període, l’animal va estar en contacte amb 9 persones com a mínim i un gos.

Seguint el protocol establert per aquests casos, després de la confirmació del diagnòstic, es va establir una zona reglamentada per limitar els moviments dels carnívors domèstics, una major vigilància i es va reforçar la captura d’animals del carrer. Els carnívors que hagin pogut estar en contacte amb l’animal i que no estiguin vacunats seran eutanasiats mentre que els vacunats adequadament romandran sota seguiment clínic durant 6 mesos.

Atesa la proximitat geogràfica de Catalunya amb països endèmics de ràbia i el risc que suposa el trànsit de persones amb les seves mascotes que viatgen entre el Nord d’Àfrica i Europa, la Direcció el Servei de Prevenció en Salut Animal del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya està treballant en una nova Ordre. Aquesta, segons l’organisme oficial, “es troba en els darrers tràmits previs a la seva publicació i establirà la vacunació antiràbica obligatòria a Catalunya”.